Použité suroviny receptu Trhanec s ovocnou šťávou:
4 ks vejce
| 4 g soli
| 600 ml mléka
| 360 g polohrubé mouky
| 20 g rozinek
| 20 g krupicového cukru
| 120 g tuku
| 40 g moučkového cukru (na posypání)
| 80 ml ovocného sirupu (malina, rybíz)
| 40 ml vody
Postup přípravy receptu Trhanec s ovocnou šťávou:
Vejce rozklepneme a bílky pečlivě oddělíme od žloutků. Žloutky mírně osolíme, rozšleháme, přidáme mléko a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou mouku. Do vzniklého těstíčka zamícháme přebrané, opláchnuté a spařené rozinky a zlehčíme je v míchánín pevného sněhu, vyšlehaného z bílků s krupicovým cukrem.
Z hotového těstíčka upečeme po obou stranách v tukem vytřených pánvích tenčí placky, pomocí vidliček je rozthrháme na menší kousky, pocukrujeme a podlijeme ovocným sirupem, rozředěným vařící vodou.