Použité suroviny receptu Tříbarevný koláč s jahodami a želé polevou:
Těsto 1:
| 300 g polohrubé mouky
| 100 g másla
| 100 g cukru
| 3 lžíce kakaa
| 1 vejce
| 5 lžic studené vody
| 1/2 bal. kypřícího prášku
| 1 špetku soli
| Těsto 2:
| 250 g polohrubé mouky
| 200 g cukru
| 1/2 hrnku oleje
| 3 vejce
| 6 lžic studené vody
| 1/2 přášku do pečiva
| Na nádivku:
| 750 g měkkého tvarohu
| 2 vejce
| 3 lžíce cukru, 2 lžíce rozinek, tuk a mouku na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Tříbarevný koláč s jahodami a želé polevou:
Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, kt. rozprostřeme ve stejnoměrné a nízké vrstvě na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a rozinkami. Nádivku naneseme na rozprostřené těsto. Potom smícháme všechny ingredience ve vysoké míse a vypracujeme druhé těsto, které nalijeme na tvarohovou vrstvu. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi tak 30-40 minut dozlatova. Po vychladnutí ho poklademe jahodama a polijeme fialovou želatinou (může být i jiná). Kdo chce nemusí klást jahody a ani želatinu. Krájíme na čtverce.
Fotky receptu Tříbarevný koláč s jahodami a želé polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!