Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Třicetiminutové dušené kuře:
1 velkou cibuli, nakrájenou na plátky
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 stroužek česneku, rozdrcený
| 8 kuřecích stehenních řízků
| 2 pevná červená jablka, neoloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky
| 100 g omytých sušených švestek
| 150 ml bílého vína
| hrst sekané čerstvé petrželky
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Třicetiminutové dušené kuře:
1. Velkou těžkou pánev postavte na oheň, vlijte do ní olej a vsypte cibuli. Osmahněte ji na vyšším plameni, asi po dvou minutách přisypte česnek.
2. Přidejte naklepané kuře a pár minut opékejte. Kousky často otáčejte, aby dostaly barvu ze všech stran. Přihoďte jablka a švestky, promíchejte, osolte a opepřete. Zalijte vínem a uveďte do varu.
3. Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a mírně duste asi dvacet minut, dokud není maso křehké. Před podáváním ho posypte petrželkou. Dobrou přílohou jsou šťouchané brambory.
Fotky receptu Třicetiminutové dušené kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!