200 g rýže
| 160 g tuňák Rio Mare - v olivovém oleji
| 150 g čočka hnědá
| 1 ks (nasekaný) celer řapíkový
| 1 ks (na kostičky) mrkev, karotka
| 1 ks (nasekaná) cibule kuchyňská
| 1 lžička (nasekaná zelená petrželová nať
| 1 lžička rajčatové pyré Valfrutta
| 3 lžičky olej olivový - extra panenský
| 1 ks bobkový list
| špetka sůl & pepř
Postup přípravy receptu Tuňák s čočkovou rýží:
Čočku namočenou po 12 hodin okořeníme bobkovým listem a uvaříme.
Na olivovém oleji osmažíme cibuli, celer a mrkev. Přidáme rýži a sceděnou čočku. Poté přidáme rajčatové pyré a vodu z čočky, přivedeme k varu a za průběžného míchání vaříme 15 minut. Směs čočky a rýže ochutíme tuňákem rozdrceným na malé kousky (bez oleje) a vaříme dalších 5 minut. Tuňáka s čočkovou rýží dáme do hlubokých talířů a ozdobíme nasekanou petrželí.
Fotky receptu Tuňák s čočkovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!