4 ks steaky z tuňáka
| pepř
| sůl
| šťáva z půlky citronu
| 2 ks silné pórky
| 40 g másla
| 100ml polosuchého bílého vína
| 100 g zakysané smetany
| čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
| půl svazku petrželky
| mátové lístky
Postup přípravy receptu Tuňák s pórkem:
Rybu opláchneme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Z pórků odkrojíme kořínkovou a zelenou část. Podélně je rozpůlíme, pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky. Pórek podusíme a na rozehřátém másle. Přimícháme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátových oříškem. Přikryté dusíme při střední teplotě. Po 10 minutách na zeleninu přidáme tuňáka a dusíme dalších 15 minut. Tuňáka s pórkem nakonec posypeme sekanou petrželkou a mátovými lístky.
Fotky receptu Tuňák s pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!