Omyté fazolky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájíme na kolečka, rajčata na dílky, celer nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Vychladlé fazolky scedíme, obložíme kolečky cibulky, strouhaným celerem a dílky rajčat. Z oleje, octa, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme ji přes zeleninu a ozdobíme na kolečka nakrájeným olivami. Omyté a osušené porce tuňáka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na teflonové pánvi. Podáváme obložené listem ledového salátu s kmínovým chlebem.
Pro nehubnoucí členy rodiny:
Podávejte s dvojnásobnou porcí pečiva, salátovou zálivku můžete nahradit tatarskou omáčkou.
1 porce: EH 1750 kJ, B 29 g, T 14 g, S 43 g, chol. 45 mg, vláknina 9 g
B 29 %, T 30 %, S 41 %
Zdroj:
Hubneme s rozumem tvořivě