750 g mražených amerických brambor
| 4 žíce majonézy
| 1 šalotka nebo ½ malé cibule, nakrájená najemno
| 100 g strouhaného čedaru nebo jiného tvrdého sýra
| 320 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě, slitého
| sůl a svazek petrželky, nasekaný
Postup přípravy receptu Tuňákové brambory:
1. Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Brambory na plechu pečte asi deset minut. Mezitím smíchejte majonézu, šalotku nebo cibuli, sýr, tuňáka a petrželku. Dle potřeby osolte.
2. Brambory dejte do čtyř menších nebo jedné větší ohnivzdorné misky a lžící navrstvěte tuňákovou směs. Misky vložte do trouby a ještě dvanáct minut zapékejte.
Tip na obměnu
Místo tuňáka můžete dát na brambory kostičky šunky smíchané s majonézou a sýrem. Klidně použijte i zbytky pečeného kuřete.
Fotky receptu Tuňákové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!