Vložil: | Dikinka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tuňákový koláč s pórkem:
2 plechovky tuňáka ve vlastní štávě
| 1 středně velký pórek
| 50 g tvrdého nastrouhaného sýra
| troška smetany na vaření
| pepř
| 3 stroužky česneku
| sůl
| 2 vejce
| 1 rajče
| 1 balíček listového těsta
Postup přípravy receptu Tuňákový koláč s pórkem:
Do vymazané teflonové dortové formy vymačkáme listové těsto. Uděláme cca 3 cm okraj. Dáme na 30 minut do lednice odpočinout. Mezitím z tuňáka vymačkáme štávu. Dáme do mísy a postupně přidáme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájené rajče, celá vejce, rozetřený česnek. Vše smícháme s 1 dcl smetany (pozor: neulít, jinak se rozmáčí těsto!). Osolíme a opepříme. Vzniklou hmotu vyklopíme do formy (neměli bysme se dostat přes okraj listového těsta), posypeme sýrem. Na vrch pro krásnou zlatou barvu můžeme položit 2-3 hoblinky másla. Dáme zapéct na 180 °C na 30 min. do trouby.
Fotky receptu Tuňákový koláč s pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!