Použité suroviny receptu Tunel s griotkovým krémem:
5 vajec
| 125 g cukru krupice
| 125 g hladké mouky
| 200 g krémového sýra (lučina)
| 2 lžíce griotky
| 250 ml kondenzovaného mléka
| 150 g třešní
| 1 lžíce želatiny
| 100 ml smetany na šlehání
| 2 bílky
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Tunel s griotkovým krémem:
Vejce s cukrem nahřejeme na teplotu 36 °C a vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a lžíci vody. Rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme při 190 °C asi 15 minut. Lučinu utřeme dohladka, přidáme griotku, slazené mléko, rozmixované třešně a promícháme. Přidáme rozpuštěnou želatinu a tuhou šlehačku. Upečený plát rozdělíme na tři části. Tou větší vyložíme formu, naplníme ji krémem, vtlačíme pruh těsta, zbylým plátem přiklopíme a necháme v chladu ztuhnout. Potřeme sněhem z bílků a vanilkovým cukrem a ještě krátce v troubě zapečeme.
Fotky receptu Tunel s griotkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!