Postup přípravy receptu Turecká polévka s mletým masem :
Opláchneme rajčata, spaříme je vroucí vodou, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, očistíme, vyřízneme z ní semeník a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostky nebo plátky. Rozehřejeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm dozlatova orestujeme. Po chvilce přidáme mleté maso a krátce podusíme. Přidáme papriku a rajčatový protlak, několikrát promícháme a krátce osmažíme. Přidáme rajčata a vývar. Osolíme, opepříme a přikryté necháme asi 30 minut mírně vařit. Troubu předehřejeme na 240 °C. Chléb nakrájíme na kostky, pokapeme zbývajícím olejem a v troubě přibližně 10 minut opékáme dokřupava. Mátu opláchneme a nasekáme nebo natrháme na menší kousky. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme chlebové kostky a lžíci jogurtu do každého talíře. Dozdobíme mátou a podáváme.