500 g tuřínu nebo řepy
| 250 g brambor
| 250 g mrkve
| 2 malé cibule
| 125 g anglické slaniny
| 40 g másla nebo rostlinného tuku
| 1 litr zeleninového vývaru
| sůl
| bílý pepř
| strouhaný muškátový oříšek
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Tuřínová polévka:
Tuřín (nebo mladou řepu), brambory a mrkev oškrábat, pečlivě omýt a nakrájet na kostičky. Jednu cibuli oloupat a nadrobno nakrájet. Rozehřát 30 g másla nebo rostlinného tuku a proužky slaniny v něm dokřupava opéct a vyjmout. Do téhož tuku dát podusit cibuli a zeleninu. Zalít zeleninovým vývarem a vařit při mírné teplotě pod poklicí asi 20 minut.
Zbytek cibule oloupat a nakrájet na kolečka. Ve zbylém horkém tuku ji do zlatohněda osmažit. Přidat proužky slaniny.
Zeleninu v polévce rozšlehat a ochutit solí, pepřem a muškátem. Přidat slaninu a kolečka cibule a polévku podávat ozdobenou petrželkou.
Fotky receptu Tuřínová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!