Jablka přepůlíme, zbavíme jádřince a jednů půlku si necháme na ozdobu. Zbylá jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme je citronovou šťávou a dusíme asi 3 minuty. Vložíme do studené vody vychladnout.
2 lžíce cukru nasypeme na pánev a na středním plameni ho necháme zkaramelizovat. Přisypeme vločky a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Vločkový krokant rozetřeme na alobal potřený olejem a necháme ho zchladnout. Poté krokant nasekáme.
Tvaroh smícháme se zbylým cukrem i skořicí, přidáme podušená jablka a směsí naplníme vychladlé dezertní poháry. Povrch uhladíme, posypeme krokantem a ozdobíme zbylou půlkou jablka nakrájenou na tenké plátky.
Fotky receptu Tvaroho-jablečný pohár:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!