Použité suroviny receptu Tvarohová buchta bez těsta:
3 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek cukru
| 1 prdopeč
| Nádivka:
| 3 tvarohy v kostce (ne vanička)
| 3 celá vejce
| 350 ml mléka
| cukr dle chuti
| 25 ml rumu
| 1 vanilkový pudink
Postup přípravy receptu Tvarohová buchta bez těsta:
Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota). Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery (asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrotka. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.
Buchtu peču raději v "buchtovém" pekáčku s oušky. Tvarohu je potom více. Když se dá na normální plech, tak to není ono. Je to neskutečná dobrotka!!! Vyzkoušejte!!!