Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Tvarohové dortíčky:
5 vajec
| 1 tenký tmavý dortový piškotový korpus
| 500 g měkkého tvarohu
| 150 g cukru
| 2,5 dl smetany ke šlehání
| 6 plátků želatiny
| z 1 citronu šťáva
| olej na vymazání a moučkový cukr na vysypání formiček
| drobné čerstvé ovoce na ozdobení
| čirá želatina na potření
Postup přípravy receptu Tvarohové dortíčky:
V míse rozmícháme měkký tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby byly zcela ponořené, a necháme je asi 5 minut nabobtnat. Pak je zahřejeme, dokud se želatina zcela nerozpustí (pozor, nesmí se vařit), a vmícháme do tvarohové směsi. Na závěr po částech vmícháme ušlehanou smetanu.
Kulaté vyšší formičky (asi osm, podle velikosti) vytřeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Z čokolodávého korpusu vykrájíme kulatým vykrajovátkem kolečka o stejné velikosti jako formičky a vložíme je na dno připravených formiček. Každou z nich doplníme tvarohovou hmotou a naplněné formičky uložíme v chladu, dokud tvarohová hmota neztuhne.
Ztuhlé dortíčky opatrně vyklopíme z formiček a každý bohatě ozdobíme na povrchu nakrájenými kousky barevného ovoce, které ještě přetřeme pomocí štětce rozpštěnou želatinou, aby ovoce zůstalo hezky lesklé.
Fotky receptu Tvarohové dortíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!