Postup přípravy receptu Tvarohové knedlíčky s třešněmi a čokoládou:
V míse smícháme tvaroh s moukou a krupičkou, přidáme změklé máslo, vejce a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 30 kousků. Sušenky rozdrtíme a opražíme na másle dokřupava. Třešně zbavíme pecek a pokud na nich drží stopka, necháme ji s třešní. Místo pecky vložíme do každé třešně malou kostičku hořké čokolády a třešně opatrně zabalíme do těsta tak, aby stopky koukaly ven. Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, do které jsme přidali 3 lžíce cukru, lehce promícháme a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Uvařené odkapané knedlíčky rozdělíme na talíře, doplníme teplou omáčkou a posypeme sušenkovými drobečky a moučkovým cukrem, případně ještě dozdobíme lístky máty nebo meduňky.