Použité suroviny receptu Tvarohové knedlíky s jahodami, vanilkovým krémem a jahodovým topingem:
20 tvarohových knedlíků s jahodami
| 300 g mražených jahod
| 100 g jahodového topingu
| 1 l vanilkového šodó
| 100 g cukru moučka
| 100 g strouhanky
Postup přípravy receptu Tvarohové knedlíky s jahodami, vanilkovým krémem a jahodovým topingem:
Do vařící vody vložíme zmražené knedlíky, uvedeme opět do varu a za občasného promíchání vaříme bez pokličky cca 15 min. Hotové knedlíky vyjmeme a obalíme v předem orestované strouhance. Talíř si pocukrujeme mletým cukrem, zalijeme vanilkovým šodó.
Šodó si připravíme z odměřeného množství prášku, který rozmícháme v jedné třetině mléka. Dvě třetiny mléka přivedeme k varu, přidáme cukr a prášek s mlékem. Za stálého míchání vaříme 2 min. Ozdobíme jahodovým toppingem. Na ozdobu dáváme čerstvé nebo mražené jahody, meduňku. Můžeme přizdobit šlehačkou.
Fotky receptu Tvarohové knedlíky s jahodami, vanilkovým krémem a jahodovým topingem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!