Postup přípravy receptu Tvarohové knedlíky ve strouhance:
Ze všech surovin na těsto (tvaroh, mouka, prášek do pečiva, vejce a sůl) zpracujeme na pomoučeném válu (nebo v míse) těsto, ze kterého utvoříme váleček. Váleček těsta nakrájíme na kousky (počet je závislý na zvoleném ovoci a jeho velikosti), které vyskládáme na pomoučený vál. Do každého kousku těsta dáme ovoce a zabalíme ho do kulatého knedlíku. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6-9 minut (podle velikosti). Po uvaření necháme knedlíky okapat na cedníku. Na polovině másla osmažíme strouhanku. Druhou polovinu másla rozehřejeme. Ještě teplé okapané knedlíky obalíme v osmažené strouhance, posypeme skořicovým a práškovým cukrem. Knedlíky při servírování polijeme rozehřátým máslem.