Použité suroviny receptu Tvarohové lívanečky z Ukrajiny:
2 vejce
| 2 PL krupicového cukru
| 500 g tučného měkkého tvarohu
| 3 PL polohrubé mouky
| 1 KL prášku do pečiva
| trochu hladké mouky na obalení
| olej na smažení
| kysaná smetana
| med nebo marmeláda
Postup přípravy receptu Tvarohové lívanečky z Ukrajiny:
Rozklepněte vejce do zadělávací mísy, přidejte k nim cukr a šlehejte metlou na sníh, až se utvoří pěna. Pak do vajec vmíchejte tvaroh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte do mísy. Míchejte tak dlouho dokud nevznikne hladká hmota. Do polévkového talíře nasypte trochu hladké mouky. Na PL naberte kousek těsta a nechejte ho sklouznout do mouky. Pak talířem zlehka potřásej sem a tam, aby se těsto moukou pokrylo ze všech stran. Vytvořte tak řadu malých lívanečků. Rozehřejte na pánvi PL oleje. PL s pomocí vidličky do něj vložte lívanečky a opékejte je po obou stranách dozlatova. Troubu předehřejte na 100°C a postavte do ní talíř s hotovými lívanečky, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebujeme všechno těsto (mělo by z něj být asi 30 lívanečků).
Fotky receptu Tvarohové lívanečky z Ukrajiny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!