Použité suroviny receptu Tvarohové noky s máslem a Grankem:
1 špetka sůl
| 1 ks větší vejce
| 500 g tvrdý tvaroh
| 2 - 3 lžic cukr moučka
| 70 g hladká mouka
| podle chuti: cukr moučka, kakao nebo granko
| 50 g máslo
Postup přípravy receptu Tvarohové noky s máslem a Grankem:
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme tuhý sníh.
V míse utřeme moučkový cukr se žloutkem, přidáme rozemletý nebo nastrouhaný tvrdý tvaroh a za stálého míchání smísíme s hladkou moukou a špetkou soli. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílku. Těsto na tvarohové noky necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladu.
Z těsta pak oddělujeme kousky, které na pomoučeném vále tvarujeme do větších kuliček. Tvarohové noky vaříme ve vroucí vodě asi 15 - 20 minut.
Během vaření si rozpustíme máslo. Tvarohové noky podáváme ihned po uvaření, přeléváme je horkým máslem a sypeme cukrem, kakaem, grankem - jak kdo má rád.
Fotky receptu Tvarohové noky s máslem a Grankem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!