Postup přípravy receptu Tvarohové suflé s meruňkovou omáčkou :
Meruňky dáme okapat, šťávu zachytíme. 4 meruňky nakrájíme na kousky, ostatní rozmělníme. Pyré smícháme se 6 lžícemi meruňkové šťávy, 50 g cukru, polovinou citronové šťávy a asi 5 minut povaříme. Vmícháme kousky meruněk, 1/2 lžičky citronové kůry a likér a omáčku uložíme do chladu. Bílky ušleháme, žloutky utřeme se zbylým cukrem. Škrobovou moučku smícháme s citronovou šťávou a kůrou a s tvarohem, solí a smetanou vmícháme do krému. Jemně zapracujeme sníh. 4 formičky vymastíme máslem a všechny do 3/4 naplníme tvarohovou směsí, postavíme do vodní lázně a asi 45 minut pečeme v troubě. Suflé vyklopíme, polijeme omáčkou a pocukrujeme.