Použité suroviny receptu Tvarohovo-jablečné knedlíky:
4 jablka
| 250 g měkkého tvarohu
| 60 g másla
| 2 vejce
| cca 200 g hrubé mouky
| 1/2 lžičky skořice
| 1 prášek do pečiva
| špetka špetka soli
| skořice, cukr a zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy receptu Tvarohovo-jablečné knedlíky:
Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka. Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.