Postup přípravy receptu Tvarohovo-nugátové knedlíčky v karamelové omáčce:
Z másla, cukru a nastrouhané citronové kůry umícháme krém. Přidáme vejce, sůl, vanilkovou dřeň a střídavě po troškách přidáváme tvaroh a strouhanku. Hmotu necháme asi tak 1 hodinu stát v chladnu.
Pak asi 1/3 tvarohové hmoty smícháme s prohřátým, rozpuštěným nugátem. Dobře promícháme a vyválíme z této hmoty 4 malé válečky, které také uložíme v chladnu.
Na karamelovou omáčku dejte do kastrolu máslo s cukrem a za stálého míchání, než cukr zkaramelizuje. Přimícháme mléko, sundáme z ohně a rozmixujeme. Dáme také do chladna a před podáváním vmícháme našlehanou smetanu.
Z bílé tvarohové hmoty formujeme malé knedlíčky, dlaní je trochu rozmáčkneme a do středu vložíme nugátovou kuličku. Obalíme jí těstem a v mírně vařící vodě ponecháme 8-10 minut-POZOR: voda nesmí prudce vřít, jinak by naše námaha přišla vniveč!
Na pánvi dozlatova osmažíme strouhanku s cukrem, knedlíčky vyndáme z vody a v této strouhance obalíme.
Kuličky podáváme na desertním talířku polité dobře vychlazenou karamelovou omáčkou.
Porce je pro 2 osoby, budete-li toho dělat víc ingredience si podle toho upravte.