Postup přípravy receptu Tvarohový dort se želatinou z piškotů:
Želatinu do dortu (20 g) rozpustíme ve 3 dcl mléka teplého mléka (ohřátého max. na 70 °C). Dortovou formu vyložíme piškoty, které pokropíme rumem. Potom našleháme máslo s cukrem, přidáme tvarohy a nakonec rozpuštěnou, trochu prochladlou želatinu s mlékem. Vznikne řídké těsto. Polovinu hmoty nalijeme přes vařečku nebo lžíci (aby se piškoty nezvedaly) na piškoty. Poklademe různé ovoce na kousky nakrájené (i kompotované), nebo zavařeninu a dolijeme zbytkem hmoty. Dort necháme ztuhnout v ledničce. Po hodině, když zkusíme, jestli je dort na povrchu tuhý, jej poklademe drobně nebo ozdobně nakrájeným ovocem a zalijeme želatinou (10 g), která je vhodná na polevu moučníků a kterou připravíme podle návodu na sáčku. Opět dáme ztuhnout do ledničky. Dort můžeme ozdobit místo ovoce a želatiny čokoládovou polevou, posypat kokosem, nebo ozdobně posypat kakaem atd.