Použité suroviny receptu Tvarohový jablečný nákyp:
200 g jablek
| citrónová kůra a šťáva
| 250 g měkkého tvarohu
| 100 g cukru
| 50 g jemné krupice
| špetka prášku do pečiva
| 2 ks bílky
| na vymazání tuk
| na vysypání strouhanka
Postup přípravy receptu Tvarohový jablečný nákyp:
Oloupaná, jemně nastrouhaná jablka smícháme s citronovou šťávou a kůrou. Přidáme prolisovaný tvaroh a cukr. Zahustíme krupicí s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Hmotou naplníme formu a pečeme asi tři čtvrtě hodiny. Před podáváním polijeme tvarohový jablečný nákyp ovocnou šťávou nebo kompotem.
Fotky receptu Tvarohový jablečný nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!