Postup přípravy receptu Tvarohový knedlík vařený v ubrousku:
Tvaroh a krupici zalijeme mírně osoleným mlékem a necháme krátce odležet. Vmícháme rozehřátý tuk, vejce, nakrájené kandované ovoce nebo rozinky a vypracujeme vláčné těsto, které zpracujeme do tvaru šišky. Položíme ji na navlhčenou a dobře vyždímanou utěrku. Utěrku ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme nití nejprve těsně u knedlíku, pak ještě jednou 2 cm dále od knedlíku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme mírným varem. Po 10 minutách varu nitě těsně u knedlíku rozstřihneme, knedlíky obrátíme a vaříme ještě 20 minut. Uvařený knedlík z utěrky vybalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme nasucho osmahnutou strouhankou a moučkovým cukrem, přelité máslem.