Postup přípravy receptu Tvarohový koláč s angreštem:
V míse zpracujeme prosátou mouku, nakrájené změklé máslo, cukr, žloutky a špetku soli na těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a necháme v ledničce nejméně půl hodiny odležet a ztuhnout. Angrešt omyjeme, očistíme a necháme důkladně okapat.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh utřeme se žloutky a s oběma cukry. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho promícháme s krupicí a s kypřicím práškem. Sníh s krupicí a práškem spojíme s tvarohovou směsí a zlehka promícháme. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o něco větší, než je velikost plechu, přendáme na plech a vytvarujeme okraje. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, povrch urovnáme stěrkou, posypeme angreštem a zlehka ho vtlačíme do tvarohu. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 50 minut, dokud není těsto upečené dozlatova a náplň pevná. Hotový koláč necháme vychladnout na plechu a poté jej krájíme na jednotlivé řezy. Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.