250 g měkkého tvarohu
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 dl mléka
| 2 vanilkové cukry
| 3 - 4 lžíce moučkového cukru
| 1 sáček jemně mleté želatiny
| piškoty
| jahody
| šlehačka na ozdobení
Postup přípravy receptu Tvarohový srnčí hřbet:
Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.
Fotky receptu Tvarohový srnčí hřbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!