4 plátky mraženého listového těsta
| 2 jablka
| 400 g tykvové dužiny
| 75 g anglické slaniny
| kayenský pepř
| 8 listů šalvěje
| 3 vejce
| 50 ml smetany
| sůl
| kari koření
| 4 lžíce tykvových semen
Postup přípravy receptu Tykvové koláčky :
Plátky listového těsta rozložíme vedle sebe, necháme rozmrazit a rozpůlíme. Troubu předehřejeme na 225°C. Každý plátek těsta vyválíme do obdélníku většího než 10 x 10 cm. Těstem vyložíme 8 formiček a dno víckrát propíchneme vidličkou. Jablka oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostičky, stejně tak tykvovou dužinu. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Vše rozdělíme do formiček a promícháme s kayenským pepřem a šalvějí. Předpékáme asi 20 minut. Rozšleháme vejce, smetanu, sůl a kari koření a směsí přelijeme obsah formiček. Posypeme dýňovými semeny. Dopékáme asi 15 minut. Podáváme se salátem.
Fotky receptu Tykvové koláčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!