Použité suroviny receptu Tykvový salát s jablky, ořechy a majonézou:
800 g tykve bez slupky
| šálek vody
| 1 lžička 8% octa
| 200 ml majonézy
| 1 lžička citronové šťávy
| 2 velká jablka
| 1 lžička moučkového cukru
| špetka soli
| hrst hrubě nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Tykvový salát s jablky, ořechy a majonézou:
Tykev nakrájíme na kostičky, přidáme vodu s octem a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Pak slijeme zbylou tekutinu a tykev necháme okapat. Majonézu důkladně promícháme se solí, cukrem a citronovou šťávou. Do takto ochucené majonézy vmícháme okapanou tykev a na kousky nakrájená jablka. Salát necháme vychladit a před podáváním posypeme ořechy.
Fotky receptu Tykvový salát s jablky, ořechy a majonézou: