Použité suroviny receptu Tyrolská nedělní polévka:
200 g hovězího masa
| 200 g jehněčího masa
| 2 kuřecí stehna
| 100 g mrkve, celeru a petržele
| 5 zrnek pepře
| 1 lžíce bazalky
| 6-8 snítek sušeného šafránu
| 1 špetka skořice
| 125 ml smetany
| 2 žloutky
| dle potřeby: bazalka na ozdobu
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Tyrolská nedělní polévka:
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Očištěné maso, zeleninu a pepř vložíme do hrnce s 1a 1/2 litrem vody a přikryté zvolna vaříme. Asi po hodině přidáme kuřecí stehna, ochutíme bazalkou, šafránem a skořicí. Polévku prolisujeme a přimícháme smetanu rozmíchanou se žloutky. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí stehna stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vše vrátíme do polévky a prohřejeme. Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené bazalkou.
Fotky receptu Tyrolská nedělní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!