Postup přípravy receptu Tyrolské knedlíky:
Housky nakrájíme na kostičky, bůček také a dáme na pekáč do trouby a necháme trochu osmahnout. Občas promícháme.
V míse si zatím smícháme mouku, vejce, petržel a mléko. Vznikne nám řídké těsto, které osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Nyní přidáme opečené housky s bůčkem, promícháme a necháme odpočinout. Pokud by se těsto zdálo řidší, můžeme přidat trochu mouky.
Vytvarujeme kulaté knedlíky, které házíme rovnou do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 - 15 minut. Po uvaření vyndáme děrovanou naběračkou a propíchneme vidličkou.
V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a pak ji promícháme s rozpuštěným sádlem. Tím polijeme na talíři knedlíky.