Vložil: | Kacabo |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Tyrolský švestkový koláč:
250 g světlé bezlepkové směsi
| 125 g kukuřičné mouky
| 150 g cukru
| 1,5 lžičky pojidla (guarová mouka nebo psyllium)
| 50 ml vlažné vody
| 150 g rozpuštěné Hery
| 2 vejce
| 1,5 lžičky prášku do pečiva
| 1 kg švestkového kompotu nebo čerstvých švestek
Postup přípravy receptu Tyrolský švestkový koláč:
Pokud používáme čerstvé švestky, je třeba je nejprve omýt, vypeckovat, smíchat s cukrem a nechat odstát. Kompotované švestky stačí pouze slít, případně propláchnout. Rozpuštěnou Heru, vejce a cukr utřeme, pojidlo rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme spolu s třeným základem k mouce smíchané se špetkou soli a práškem do pečiva. Důkladně uhněteme, polovinu těsta vlijeme do dortové formy a necháme 10 minut zapékat při 190 °C. Poté předpečené dno vyndáme, poskládáme na něj švestky a přelijeme zbytkem těsta. Pečeme 40 minut na 190 °C, po té teplotu snížíme na cca 140 °C a ještě 10 minut dopékáme. Pro velké mlsouny můžeme ještě po vychladnutí pocukrovat.
Fotky receptu Tyrolský švestkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!