Vložil: | Xjannickax |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Uherská zelňačka :
300 g paprikové klobásy
| 300 g kysaného zelí
| 4 brambory
| 2 lžíce sádla
| 1 cibule
| 2-3 lžíce polohrubé mouky
| 1 lžíce mleté papriky
| trocha mletého nebo drceného kmínu
| 1 kostka masoxu
| 2 stroužky česneku
| sůl, pepř
| 200 ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu Uherská zelňačka :
Cibuli oloupeme, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme překrájené kysané zelí i s lákem, osolíme, opepříme a okořeníme trochou kmínu. Podušené zelí zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a mletou papriku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě v jiném hrnci. K zelí dáme vařit klobásu nakrájenou na tenká kolečka a zahustíme moukou, kterou rozmícháme v trošce studené vody. Do polévky vlijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, a podle chuti přidáme buď sladkou nebo pálivou mletou papriku. Nakonec polévku podle chuti přisoíme a opepříme, dochutíme česnekem a na talířích doplníme porce kopečkem zakysané smetany a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Uherská zelňačka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!