200 ml mléka
| 600 g mletého masa
| 2 cibule
| 120 g sádla
| 0,75 kg kysaného zelí
| 5 vajec
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce mletého kmínu
| 1 lžíce mleté sladké papriky
Postup přípravy receptu Uherské zelí:
Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě.
Fotky receptu Uherské zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!