Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![3.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Úhoří polévka:
400 g úhoře
| 1 řapíkatý celer
| 1 bulva celeru
| 3 mrkve
| 2 petržele
| 1 cibule
| bobkový list
| sůl, bílý pepř
| 1 dcl bílého vína
| 2 dcl smetany (33%)
| mouka, máslo, kopr
| 1 malá červená řepa
| bílá veka
| polévkové koření (aroma, vegeta)
| 1 polévková lžíce kudrnky
Postup přípravy receptu Úhoří polévka:
Staženého úhoře vložíme spolu s mrkví, petrželí, bulvu celeru a cibulí do vody (asi 1,2 litru). Osolíme, přidáme bobkový list, cibuli a víno. Vaříme na mírném ohni, až je úhoř měkký a maso se odlupuje od páteře. Úhoře i se zeleninou vyndáme, maso z něj odebereme a odložíme stranou. Zeleninu nakrájíme na drobno a vrátíme do polévky. Opraný řapíkatý celer nakráníme na kousky dlouhé asi 2 až 3 cm, přidáme do polévky a vaříme do měkka. Polévku svaříme asi na 1 litr obsahu a lehce zahustíme máslovou jíškou. Dobře provaříme. Do hotové polévky přidáme nastrouhanou červenou řepu a smetanu. Již nevaříme. Dochutíme polévkovým kořením. Na talíře rozdělíme úhoří maso a zalijeme polévkou. Sypeme nasekanou kudrnkou a koprem. Přidáme krutonky z bílé veky opečené na másle.
Fotky receptu Úhoří polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!