|   
 
    | Vložil: | majlinka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 45 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Ukrajinské pampuški:
400 g žitné mouky
 | 2 ks vejce,
 | cca 180 ml  vlažné vody
 | 25 g droždí
 | 1 lžička  krupicového cukru
 |  slunečnicový olej
 |  sůl
 |  česnek, petrželka, olej, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Ukrajinské pampuški:
Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme, oddělujeme kousky, tvarujeme kouličky a sázíme vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem. Zbylý olej prošleháme s vajíčkem a potřeme jím buchty. Pečeme asi 10-15 min. v předehřáté troubě do zlatova.
Po upečení jsou výborné zakapané utřeným česnekem (asi 1 palice) smíchaným se svazkem nasekané petrželky, 3 lžícemi oleje, solí a pepřem a trochou vody.
Ideální jako příloha k pravému boršči.
   
Fotky receptu Ukrajinské pampuški: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!