Vložil: | majlinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ukrajinské pampuški:
400 g žitné mouky
| 2 ks vejce,
| cca 180 ml vlažné vody
| 25 g droždí
| 1 lžička krupicového cukru
| slunečnicový olej
| sůl
| česnek, petrželka, olej, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Ukrajinské pampuški:
Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme, oddělujeme kousky, tvarujeme kouličky a sázíme vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem. Zbylý olej prošleháme s vajíčkem a potřeme jím buchty. Pečeme asi 10-15 min. v předehřáté troubě do zlatova.
Po upečení jsou výborné zakapané utřeným česnekem (asi 1 palice) smíchaným se svazkem nasekané petrželky, 3 lžícemi oleje, solí a pepřem a trochou vody.
Ideální jako příloha k pravému boršči.
Fotky receptu Ukrajinské pampuški:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!