Postup přípravy receptu Ústřice na listovém špenátu:
Česnek i šalotky nakrájíme nadrobno. Špenátové listy pečlivě propereme, vodu otřepeme. V hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme česnek i šalotky a osmahneme dosklovata. Neopékáme příliš dlouho, aby česnek nezhořkl. Přidáme špenátové listy a za občasného míchání je asi 15 minut dusíme. Vydusí-li se tekutina brzy, podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme a dochutíme špetičkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Ústřice opatrně otevřeme, maso i se šťávou z lastur vložíme do druhého rendlíku, pokapeme citrónovou šťávou a pomalu asi 2-3 minuty dusíme. Do lastur rozdělíme špenát, na něj položíme přiravené maso z útřic a plátky mozzarelly a vše pod grilem zapečeme.