Postup přípravy receptu Ústřice s ciabattou:
Nejjednodušší a nejčastější způsob podávání ústřic je pouze s citrónem, kdy ústřici zakápneme citronovou šťávou a vysrkneme z lastury. Ústřice ale skvěle chutnají také například s francouzskou omáčkou, kterou připravíme tak, že cibuli nasekáme na velmi drobné kostičky a v misce ji smícháme s vinným octem a třtinovým cukrem. Omáčku pak klademe přímo na ústřice v lasturách a podáváme s ciabattou.
Ze 400 g hladké mouky, droždí a 300 ml vlažné vody připravíme kvásek, který necháme zhruba 15 minut kynout. Poté ho smícháme se zbytkem mouky a vody, se solí, cukrem a olejem a vypracujeme hladké kypré těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Těsto rozdělíme na dvě části a tvarujeme na dlouhé ovály. Pečeme na pomoučněném plechu v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 18 až 25 minut, během pečení jednou nebo dvakrát lehce postříkneme vodou.