Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzená hrachovo-mrkvová polévka:
200 g zeleného nebo žlutého sušeného hrachu, předem namočeného
| kousek uzeného (kolínko s kostí, uzené ocásky nebo žebírka)
| 2 hřebíčky
| 1 velká cibule, jemně nakrájená
| 1 velká mrkev, oškrábaná a nasekaná najemno
| sůla čerstvě mletý pepř na dochucení
| chlebové krutonky k podávání
Postup přípravy receptu Uzená hrachovo-mrkvová polévka:
1. Hrách dejte vařit asi s litrem a půl vody, uzeným, cibulí, mrkví a kořením. Na mírném varu vařte asi hodinu, až bude uzené úplně měkké a bude se oddělovat od kosti. Maso vyjměte, zbavte kostí, tuku, kůže a šlach a část drobně nakrájejte.
2. Polévku rozmixujte (je-li jí hodně, mixujte po částech) a vraťte do hrnce s nakrájeným masem. Deset minut povařte, případně osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem.
3. Podávejte s tenkými plátky zbylého masa – můžete je lehce osmahnout, aby byly křupavé –, případně s chlebovými krutony.
Fotky receptu Uzená hrachovo-mrkvová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!