Použité suroviny receptu Uzená plec s bramborami :
2 kg uzené vepřové plece i s kůží
| 1 cibule
| 2 bobkové listy
| 1 lžička celého pepře
| 2 kuličky jalovce
| sůl
| 1 malá kapusta
| 3 lžíce oleje
| 1,5 kg brambor
| pepř
| 1 lžička hřebíčků
| 125 ml piva
Postup přípravy receptu Uzená plec s bramborami :
Maso dáme do hrnce s vodou. Přidáme bobkový list, pepř, jalovčinky, 1 lžičku soli a vaříme doměkka asi 60 minut. Troubu rozpálíme na 200°C. Očistíme kapustu a rozčtvrtíme ji. Asi 4 minuty ji vaříme v osolené vodě. Slijeme ji, pokapeme olejem a dáme do pekáče. Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a přidáme ke kapustě. Maso vyjmeme z hrnce, položíme na zeleninu a přilijeme 250 ml vývaru. Kůži křízem nakrojíme a zapícháme do ní hřebíčky. Pekáč dáme do trouby a bez přikrytí pečeme asi 60 minut. Zhruba po 40 minutách maso podlijeme pivem.
Fotky receptu Uzená plec s bramborami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!