Použité suroviny receptu Uzené na hruškách a kysaném zelí:
120 g bramborová kaše v prášku
| 2 ks cibule
| 400 ml masový vývar
| 4 ks hruška
| 800 g kysané zelí
| 2 lžičky sekaná petrželka
| 20 g olej
| 4 ks uzená kotleta
| 2 lžičky kmín
| 240 g nízkotučné mléko
| podle chuti: mletý černý pepř, muškátový oříšek a sůl
Postup přípravy receptu Uzené na hruškách a kysaném zelí:
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké dílky. Kotlety omyjeme a osušíme.
V hrnci rozpálíme olej, na něm prudce opečeme cibuli a kysané zelí. Navrch položíme kotlety, zalijeme vývarem, posypeme kmínem, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut a pak osolíme a opepříme.
Hrušky omyjeme a nakrájíme na tenké dílky. Přibližně 10 minut před koncem dušení je přidáme k zelí a dál společně dusíme.
K varu přivedeme 400 ml vody se špetkou soli, přilijeme mléko, vsypeme bramborovou kaši v prášku a sejmeme z plotýnky. Asi po minutě řádně promícháme a okořeníme muškátovým oříškem.
Uzené na hruškách a kysaném zelí ozdobně nandáme na talíře a podáváme.
Fotky receptu Uzené na hruškách a kysaném zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!