Použité suroviny receptu Uzené se zelím a knedlíkem:
1 kupovaný nebo doma dělaný knedlík
| 1/2 hlávky zelí
| 4 porce kupované uzené maso
| 1 větší cibule
| dle chuti: kmín, ocet a cukr
Postup přípravy receptu Uzené se zelím a knedlíkem:
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme zelí. Cibuli si osmahneme ve velkém hrnci na oleji až zesklovatí, přidáme zelí a promícháme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Osolíme, okmínujeme, ocukrujeme (2 lžičky), přidáme lžíci octa. Poté zalijeme horkou vodou, přiklopíme a opět dusíme až do měkka. Nakonec vmícháme postupně hotovou jíšku a dle potřeby a chuti dolijeme vodou, případně dochutíme. Podáváme s osmaženými nebo ohřátými plátky uzeného masa a knedlíky.