Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzené vepřové v listovém těstě:
300 g mraženého listového těsta
| 1 kg vařeného uzeného masa bez kosti
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Uzené vepřové v listovém těstě:
Listové těsto necháme rozmrazit. Z masa odstraníme všechny tučné části, maso omyjeme a osušíme. Troubu vyhřejeme na 210 stupňů. Rozmražené listové těsto rozválíme na čtverec asi na dvojnásobnou velikost. Z okrajů těsta rádelkem krájíme asi 1 cm široké proužky. Maso položíme na těsto. Okraje těsta potřeme bílkem, přeložíme přes maso a stiskneme. Maso položíme švem dospod na opláchnutý plech, zbítek bílku smícháme se žloutkem a potřeme jím těsto. Proužky těsta sřížkovitě poskládáme na roládu a potřeme vejcem. Pečeni dáme do trouby na druhou příčku zespodu a asi 30 minut do zlatova pečeme. Po 15 minutách pečení můžeme podle chuti položit na plech půlky opepřených rajčat a dohromady dopéct.
Fotky receptu Uzené vepřové v listovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!