Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzený losos s pomerančovou omáčkou:
200 g směsné rýže, k níž ještě přidáme trochu pšenice a ovesných vloček
| 1 kg chřestu
| 3 pomeranče
| dle chuti: sůl
| 700 ml bílého vína
| 125 g smetany
| 3 šalotky
| 2 lžíce másla
| dle chuti: čerstvě mletý pepř
| 1 snítka estragonu
| dle chuti: cukr
| 400 g uzeného lososa
Postup přípravy receptu Uzený losos s pomerančovou omáčkou:
1. Rýží uvaříme podle návodu na obalu. Chřest očistíme, omyjeme a odstranírne zdřevnatělé konce.
2. Pomeranče oloupeme a vymačkáme šťávu. 100 ml šťávy s trochou soli a s chřestem dáme do studené vody, uvedeme do varu a vaříme 10 min. Chřest vyjmeme, necháme okapat a postavíme na teplo.
3. Šalotky oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle. Zbylou ovocnou šťávu smícháme s bílým vínem, smetanou a 3/4 pomerančové kůry a 10 min. vaříme na mírném ohni.
4. Estragon najemno posekáme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme cukrem a estragonem a propasirujeme ji sítem. Na talířích narovnáme rýži do věnce, do středu vložíme chřest i lososa a přelijeme pomerančovou omáčkou. Ozdobíme.
Fotky receptu Uzený losos s pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!