Sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky. Hlavičky hub shiitake krátce povaříme ve vodě ochucené mirinem a sójovou omáčkou, scedíme a nakrájíme také na nudličky. Nadrobno nakrájené krabí tyčinky smísíme s připravenou rýží, bambusovými výhonky a houbami shiitake a ochutíme sezamem. do mísy rozklepneme vejce, přidáme mirin a sójovou omáčku a našleháme. Hranatou pánev potřeme olejem a osmažíme na ní čtyři obdélníkové omelety. Ty pak překrojíme, abychom získali osm čtverců. Do každého čtverce urovnáme porci rýžové směsi a zabalíme jako uzlíček. Kraje omelety dobře přimáčkneme, aby byl sushi uzlíček uzavřený, a spoj nahoře převážeme proužkem spařeného špenátového listu.
Fotky receptu Uzlíčkové sushi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!