Postup přípravy receptu Vaječná bujabéza:
Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrájíme na čtvrtky. Brambory, pórek, stroužky česneku a cibuli oloupeme. Brambory pouze oškrobeme a nakrájíme na kolečka o tloušťce asi půl centimetru. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji mírně osmažíme nakrájenou cibuli a pórek. Přidáme čtvrtky rajčat, česnek, svazeček koření, fenykl a pomerančovou kůru. Zalijeme litrem vody, doplníme šafránem, bramborami, solí a pepřem. Uvedeme do varu a na větším ohni vaříme odkryté 15 minut. Když jsou brambory uvařené, vyjmeme je, polévku odcedíme a do vroucího vývaru vlijeme opatrně jedno po druhém rozklepnutá vejce, která 3 minuty vaříme. Na dno polévkové mísy rozložíme jemné plátky chleba, přelijeme vývarem a vejce s bramborami podáváme na jiné misce. Dobrou chuť.