Použité suroviny receptu Vaječná žemlovka se šunkou a ementálem:
3/4 veky
| 100 g tenkých plátků šunky
| 100 g plátků ementálu
| 40 g másla
| 8 ks vajec
| 4 lžíce sekané pažitky
| trochu soli a pepře
| 30 g strouhaného sýru - nejlépe parmazánu
Postup přípravy receptu Vaječná žemlovka se šunkou a ementálem:
Předehřejeme si troubu na 220-230 stupňů. Zapékací misku nebo menší pekáček vymažeme kouskem másla a na dno rozložíme plátky veky svrchu potřené máslem, pokryjeme plátky šunky, na šunku rozložíme ementál a navrch zbylé plátky veky s máslem. V misce smícháme vejce se solí, pepřem a pažitkou a přelijeme přes připravenou žemlovku. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 15-20 minut. Před dopečením posypeme povrch strouhaným sýrem a dopečeme, až je povrch nazlátlý a vejce ztuhlá. Podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Vaječná žemlovka se šunkou a ementálem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!