Použité suroviny receptu Valašská kotleta s klobásou :
4 vepřové kotlety
| 50 g slaniny
| 2 cibule
| 0,1 l bílého vína
| 100 g uzené klobásy
| 1 paprika
| 2-3 rajčata
| 200 g hladké mouky
| kelímek smetany
| dle chuti mletá červená paprika
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Valašská kotleta s klobásou :
Kotlety naklepeme, osolíme a osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso odložíme do tepla a na tuku osmažíme nakrájenou slaninu a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Zaprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme vínem, přidáme opečené kotlety a dusíme. Postupně přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, rozkrájenou papriku a rajčata. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou, povaříme a nakonec přidáme smetanu. Příloha-brambory.
Fotky receptu Valašská kotleta s klobásou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!