Postup přípravy receptu Vanilkový cukrářský krém:
Ve velké míse šlehat žloutky až jsou hladké, dát stranou. Ve středním kastrolku na středním ohni smíchat cukr, kukuřičnou moučku a sůl. Postupně přilévat v tenkém pramínku mléko. Vařit za stálého míchání, až směs zhoustne a začne bublat, asi 5min. Sejmout z ohně.
Za stálého šlehání pomalu přidat 1/3 mléčné směsi do žloutků. Vrátit vše do kastrolku a na pomalém ohni za stálého míchání vařit, až směs začne bublat a houstnout, asi 2-4 min. Sejmout z ohně a zamíchat dovnitř vanilku.
Přendat krém do misky. Položit plastický film přímo na povrch krému (zabrání se utvoření škraloupu) a vložit do chladničky. nechat úplně vychladnout nejméně po 1 hodinu před použitím.
Používá se na plnění dortů a jiných cukrovinek.